Wie zijn wij

Een actieve rijvereniging voor jong en oud.

De ruiters bezitten een eigen paard of pony of hebben de beschikking over een ‘verzorgpony’. Naast actieve ruiters is er ook een aantal niet-rijdende leden, die onze vereniging een warm hart toedragen.

Onze accommodatie bestaat uit twee grote ‘all-weather’ rijbanen, gelegen in Sportpark De Commandeur in Maasland. Onze rijbanen zijn zelfs na de hevigste regenval goed te berijden. Door het weer laten we ons dan ook niet snel weerhouden. Onze ruiters komen onder de man of met de trailer naar les. Op maandagavond, dinsdagochtend, woensdagmiddag en donderdagmiddag zijn er lessen voor de ruiters van de LR en PC.

Onze instructrice voor de dressuur- en springlessen is Jolanda vd Voort. Met vragen over het springen kunt u  terecht bij Jolanda vd Voort (voor gegevens zie onder bestuur).

Naast de lessen worden er leuke activiteiten ondernomen, zoals wedstrijden, buitenritten, clinics en gezellige avonden.

Je kunt op verschillende manieren lid worden van onze vereniging. De leukste optie is het lidmaatschap waarbij je wekelijks les krijgt en altijd gebruik kan maken van de accommodatie. Gaat het je alleen om het gebruik van de rijbanen? Dan bestaat de mogelijkheid om ‘bakgebruiker’ te worden. Helaas kan je dan geen gebruik maken van onze instructie. Voor mensen, die elders goede accommodatie hebben, maar wel wedstrijden willen rijden, bestaat de mogelijkheid om “federatielid’ te worden.

Wedstrijd rijden stellen we niet verplicht. Wel is het heel leuk om met elkaar op concours te gaan. De opbouwende kritiek van een jury kan heel nuttig zijn en een wedstrijd is ook heel gezellig, vooral als je supporters bij je hebt. In onze omgeving wordt bijna ieder weekend de mogelijkheid geboden om te starten.

Heb je een (eigen) paard of pony tot je beschikking en ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met het secretariaat. Ook ben je tijdens de lessen van harte welkom om eens te komen kijken.

We heten je graag welkom bij onze rijvereniging “DE MAASRUITERS”.